О нама

Извор: Семинари
Измена од 09:25, 24. септембар 2015. од стране корисника Milica Žarković (разговор | доприноси) (Нова страница: <div style="line-height:1.3em; font-size:1.1em; padding:0 20px 0 0;">'''Викимедија Србије''' је невладино, нестраначко и непр…)
(разл) ← Старија измена | Најновија измена (разл) | Новија измена → (разл)
Иди на навигацију Иди на претрагу
Викимедија Србије је невладино, нестраначко и непрофитно удружење, чији су циљеви промоција и подржавање стварања, сакупљања и умножавања слободног садржаја на српском језику искључиво на непрофитан начин, као и идеје да сви људи имају једнак приступ знању и образовању.


Удружење је регистровано у Србији и делује као једини званични огранак Викимедије у Србији. Задужбина Викимедија је међународна непрофитна организација која координира активностима независних националних огранака са којима дели исте циљеве и одржава Википедију и друге вишејезичке вики пројекте: Викивести, Викиречник, Викикњиге, Викизворник, Викицитат, Викиверзитет и Викимедијину оставу.


Привредно друштво „Просветни преглед” je у друштво у државном власништву. Основано је ради припремања и издавања листа просветних радника Републике Србије и других публикација које имају за циљ информисање јавности о образовно-васпитним процесима на свим нивоима образовања. Друга значајна улога је штампање образаца школске евиденције и јавних исправа и обављање других послова од значаја за Републику Србију. (Одлука објављена у Службеном гласнику РС, бр. 110/2007).


Једна од најзначајнијих обавеза у том склопу је припремање и издавање недељних новина просветних радника Републике Србије и Републике Српске.