O nama

Izvor: Семинари
Idi na: navigaciju, pretragu
Vikimedija Srbije je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, čiji su ciljevi promocija i podržavanje stvaranja, sakupljanja i umnožavanja slobodnog sadržaja na srpskom jeziku isključivo na neprofitan način, kao i ideje da svi ljudi imaju jednak pristup znanju i obrazovanju.


Udruženje je registrovano u Srbiji i deluje kao ogranak Vikimedije u Srbiji. Zadužbina Vikimedija je međunarodna neprofitna organizacija koja koordinira aktivnostima nezavisnih nacionalnih ogranaka sa kojima deli iste ciljeve i održava Vikipediju i druge višejezičke viki projekte: Vikivesti, Vikirečnik, Vikiknjige, Vikizvornik, Vikicitat, Vikiverzitet i Vikimedijinu ostavu.


Privredno društvo „Prosvetni pregled je u društvo u državnom vlasništvu. Osnovano je radi pripremanja i izdavanja lista prosvetnih radnika Republike Srbije i drugih publikacija koje imaju za cilj informisanje javnosti o obrazovno-vaspitnim procesima na svim nivoima obrazovanja. Druga značajna uloga je štampanje obrazaca školske evidencije i javnih isprava i obavljanje drugih poslova od značaja za Republiku Srbiju. (Odluka objavljena u Službenom glasniku RS, br. 110/2007).


Jedna od najznačajnijih obaveza u tom sklopu je pripremanje i izdavanje nedeljnih novina prosvetnih radnika Republike Srbije i Republike Srpske.