O nama

Izvor: Семинари
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Vikimedija Srbije je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, čiji su ciljevi promocija i podržavanje stvaranja, sakupljanja i umnožavanja slobodnog sadržaja na srpskom jeziku isključivo na neprofitan način, kao i ideje da svi ljudi imaju jednak pristup znanju i obrazovanju.

Udruženje je registrovano u Srbiji i deluje kao ogranak Vikimedije u Srbiji. Zadužbina Vikimedija je međunarodna neprofitna organizacija koja koordinira aktivnostima nezavisnih nacionalnih ogranaka sa kojima deli iste ciljeve i održava Vikipediju i druge višejezičke viki projekte: Vikivesti, Vikirečnik, Vikiknjige, Vikizvornik, Vikicitat, Vikiverzitet i Vikimedijinu ostavu.

Predstavnici Vikimedije Srbije su česti učesnici na konferencijama, naučnim i stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu. Na taj način želimo da doprinesemo širenju dobre prakse, da drugima prenosimo naše iskustvo rada na Obrazovnom programu, ali i da učimo od drugih. Takođe, nastojimo da postignemo što veće naučno-akademsko utemeljenje za naše aktivnosti, pa težimo i objavljivanju autorskih radova u domaćim i stranim naučnim časopisima i zbornicima. Na ovom mestu možete da pogledate spisak svih naših objavljenih radova i prisustva na događajima.