О семинару

Извор: Семинари
Иди на навигацију Иди на претрагу

Семинар Примена онлајн вики енциклопедије на српском језику у настави и учењу акредитован је код Завода за унапређивање образовања и васпитања за школске 2014/15. и 2015/16. годину.


Циљ семинара је приближавање слободних образовних алата и платформи за учење и подизање компетенција наставника за њихову употребу у настави.

Намењен је како наставницима општеобразовних и стручних предмета у гимназијама и средњим стручним школама тако и наставницима виших разреда основне школе.

Семинар траје осам сати и подељен је на теоријски и практични део. Током теоријског дела, учесници ће имати прилику да сазнају више о следећим темама:

  • Основни принципи Вики пројеката
  • Примери добре праксе употребе Википедије у образовним процесима
  • Вики-алати
  • Примена Википедије и сродних Вики-пројеката слободног знања у настави

Практични део подразумева стицање знања и развијање вештина за израду нових или допуну постојећих чланака на Википедији (по избору учесника) које се могу применити у настави. Рад не захтева вештине програмирања и семинар је креиран тако да наставници могу да примене стечене вештине у учионици непосредно по завршетку.

Семинар носи осам бодова за обавезно стручно усавршавање. Након семинара учесници добијају уверење о похађаној обуци и даљу подршку тима Викимедије Србије у реализацији наученог у пракси.


Наредни семинар биће одржан 12. марта, 2016. године у Средњој Економско-трговинској школи “Паја Маргановић” у Панчеву, са почетком у 9.30 часова. Сви заинтресовани могу пријавити своје учешће на мејл аресу seminari@vikimedija.org. Пријаве су отворене до 1. марта. Цена котизације је 1000,00 динара.