О семинару — разлика између измена

Извор: Семинари
Иди на навигацију Иди на претрагу
Ред 14: Ред 14:
 
'''Практични део''' подразумева стицање знања и развијање вештина за израду нових или допуну постојећих чланака на Википедији (по избору учесника) које се могу применити у настави. Рад не захтева вештине програмирања и семинар је креиран тако да наставници могу да примене стечене вештине у учионици непосредно по завршетку.  
 
'''Практични део''' подразумева стицање знања и развијање вештина за израду нових или допуну постојећих чланака на Википедији (по избору учесника) које се могу применити у настави. Рад не захтева вештине програмирања и семинар је креиран тако да наставници могу да примене стечене вештине у учионици непосредно по завршетку.  
  
Семинар носи осам бодова за обавезно стручно усавршавање. Након семинара учесници добијају уверење о похађаној обуци и даљу подршку тима Викимедије Србије у реализацији наученог у пракси.
+
Семинар носи '''осам бодова за обавезно стручно усавршавање'''. Више информација о семинару можете наћи у '''каталогу ЗУОВ-а''',  под '''каталошким бројем 435''' (компетенција К2, приоритети:1) .
 +
Након семинара учесници добијају уверење о похађаној обуци и даљу подршку тима Викимедије Србије у реализацији наученог у пракси.
  
  
 +
== Планирани семинари ==
 +
Наредни семинар биће одржан '''12. марта 2016.''' године у '''Средњој Економско-трговинској школи “Паја Маргановић” у Панчеву''', са почетком у '''9.30 часова'''.
 +
Сви заинтресовани могу се пријавити путем следећег [https://docs.google.com/a/vikimedija.org/forms/d/1oP5l9POxPrFeepM3umzKrUQRsb1ts9zjPIhwbymD7Cg/viewform линка].
 +
Пријаве су отворене '''до 1. марта.'''
 +
'''Цена котизације''' је 1000,00 динара.
  
'''Наредни семинар''' биће одржан 12. марта, 2016. године у Средњој Економско-трговинској школи “Паја Маргановић” у Панчеву, са почетком у 9.30 часова.
+
Уплату извршити према приложеним упутствима:
Сви заинтресовани могу пријавити своје учешће на мејл адресу seminari@vikimedija.org
+
 
Пријаве су отворене до 1. марта. Цена котизације је 1000,00 динара.
+
'''Прималац:''' Подружница ДМС Панчево, Браће Јовановића 89, Панчево
 +
'''Сврха уплате:''' Котизација за семинар Примена онлајн вики енциклопедије на српском језику у настави и учењу
 +
'''Број рачуна:''' 160-239028-16
 +
 
 +
За све додатне информације, можете нас контактирати путем мејл адресе '''seminari@vikimedija.org''' или на телефон координатора семинара '''060/7454771''' (Милица Жарковић).

Измена на датум 10:44, 9. фебруар 2016.

Семинар Примена онлајн вики енциклопедије на српском језику у настави и учењу акредитован је код Завода за унапређивање образовања и васпитања за школске 2014/15. и 2015/16. годину.


Циљ семинара је приближавање слободних образовних алата и платформи за учење и подизање компетенција наставника за њихову употребу у настави.

Намењен је како наставницима општеобразовних и стручних предмета у гимназијама и средњим стручним школама тако и наставницима виших разреда основне школе.

Семинар траје осам сати и подељен је на теоријски и практични део. Током теоријског дела, учесници ће имати прилику да сазнају више о следећим темама:

  • Основни принципи Вики пројеката
  • Примери добре праксе употребе Википедије у образовним процесима
  • Вики-алати
  • Примена Википедије и сродних Вики-пројеката слободног знања у настави

Практични део подразумева стицање знања и развијање вештина за израду нових или допуну постојећих чланака на Википедији (по избору учесника) које се могу применити у настави. Рад не захтева вештине програмирања и семинар је креиран тако да наставници могу да примене стечене вештине у учионици непосредно по завршетку.

Семинар носи осам бодова за обавезно стручно усавршавање. Више информација о семинару можете наћи у каталогу ЗУОВ-а, под каталошким бројем 435 (компетенција К2, приоритети:1) . Након семинара учесници добијају уверење о похађаној обуци и даљу подршку тима Викимедије Србије у реализацији наученог у пракси.


Планирани семинари

Наредни семинар биће одржан 12. марта 2016. године у Средњој Економско-трговинској школи “Паја Маргановић” у Панчеву, са почетком у 9.30 часова. Сви заинтресовани могу се пријавити путем следећег линка. Пријаве су отворене до 1. марта. Цена котизације је 1000,00 динара.

Уплату извршити према приложеним упутствима:

Прималац: Подружница ДМС Панчево, Браће Јовановића 89, Панчево Сврха уплате: Котизација за семинар Примена онлајн вики енциклопедије на српском језику у настави и учењу Број рачуна: 160-239028-16

За све додатне информације, можете нас контактирати путем мејл адресе seminari@vikimedija.org или на телефон координатора семинара 060/7454771 (Милица Жарковић).